Hobby en vrije tijd

Hobby staat voor liefhebberij. Hobby´s zijn net golven, de ene hobby wordt minder interessant en dan ontstaat weer een boeiender hobby. Diverse hobby´s zijn de revue gepasseerd; postzegels, speldjes, gemeentestempels op enveloppe, affiches, kaasmerketiketten, stickers, suikerzakjes etc.

Als belangrijkste liefhebberij is voor mij nu het verzamelen van kookboeken en het gebruik hiervan doormiddel van koken van recepten.

Egypte, het land met al zijn geheimen, boeit mij verschrikkelijk. Zelf heb ik het land in 1976 bezocht en zal het zeker nog eens bezoeken.

Sportboeken oa voetbalboeken behoren ook tot een van mijn verzamelingen.

Boeken van Erich Von Däniken, Velikowski, Robert Charroux, Charles Berlitz e.a. over onverklaarbare waarnemingen, zoals bv Ufo´s, geheime kamers in piramides, landingsbanen hoog in bergen in Peru, Bermuda driehoek en Altantis zijn nieuwsgierige, uitdagende boeken om in te kijken en met de hedendaagse theorieën en bijbel te vergelijken.

Erich von Däniken provoceert het traditionele denken. Hij documenteert zich grondig, reist onafgebroken de gehele aardbol rond om nieuwe gegevens en bewijsmateriaal voor zijn gedurfde stellingen te vergaren. Telkens doet hij vriend en vijand verbaasd staan met zijn theoriën - die helemaal niet zo onlogisch zijn als sommigen wel denken.

Utopie? Wenher von Braun zei eens: ´Niets ziet er achteraf zo eenvoudig uit als een utopie die werkelijkheid geworden is.`

Vrijwilligerswerk: Heb van jongs af aan, vrijwilligerswerk gedaan. Op de link vrijwilligerswerk een opsomming hiervan.

Aldeboarn, het dorp in het midden van Fryslân, hier heb ik tot mijn 22 jaar gewoond en blijf ervan houden. Heb diverse krantenartikels met foto´s uit jaren 1930, probeer deze op de link te plaatsen zodat u als bezoeker ook getuige mag zijn van hoe mooi het vroeger eruit zag. Ook foto´s, boeken en andere leuke dingen van bv dhr. Jappie de Vos (o.a. een handgeschreven moppenboekje), heb ik van Aldeboarn.